Let’s
get
busy!


Masterclasses & Workshops


Vorig jaar kon je bijvoorbeeld een pasta carbonara maken met Italiaanse kookheldin Roberta Pagnier of een mind blowing sambal met Vanja van der Leeden. Ook in 2025 gaan die handen weer uit de mouwen! Wie-wat-hoe? Daar vertel ik je binnenkort meer over op de socials en in de nieuwbrief, maar een van de chefs kan ik hier vast bekendmaken: ikzelf! 

Coming soon: houd de website en socials in de gaten voor de felbegeerde masterclass-tickets.  


De Masterclasses van 2024


Masterclass BBQ


Met Big green egg

Zomaar even een hamburger grillen, dat lukt bijna iedereen. Maar de échte kunst van het barbecueën en low& slow cooking, dat moet je leren. Big Green Egg geeft op DiscoDip een mini-masterclass met Executive chef Michèl Lambermon.

In de masterclass laat Michèl je alle culinaire mogelijkheden zien én proeven van de beste keramische BBQ. Hij bereidt twee heerlijke amuses: op cederhout gerookte zalmbonbons (signature dish!) en een crostini baba ganoush.

Daarnaast ontvang je als deelnemer de recepten (achteraf digitaal), een leuke goodie en natuurlijk een fantastische Big Green Egg beleving. Let’s create memories!


Masterclass wijn


Met Astrid & Thérèse

Wil jij weten hoe rosé z’n kleur krijgt? Hoe je een wijn nu écht moet proeven en wil je ontdekken welk smaakprofiel nu jouw favoriet is? Onder het genot van diverse proefglazen legt Astrid Joosten je alles uit! Wijn is zoveel meer dan een druif, en Astrid legt graag uit waarom. Haar verhaal gaat gepaard met 6 wijnen, 2 wit, 2 rosé en 2 rood. Na afloop weet je sowieso meer van wijn en ook beter wat nu jouw favoriet is.

De masterclass wordt gegeven door Astrid Joosten van Astrid & Thérèse. Astrid Joosten en Thérèse Boer, 2 vinologen, vakvrouwen in wijn. De één is bekend van tv, de ander van restaurant De Librije***. Samen schreven zij 2 boeken over wijn, gaven ze talloze masterclasses.


Masterclass pasta


Met GIOVANNI CAMINITA

Giovanni Caminita (Palermo, 29 nov 1964) is een Italiaans- Nederlands kok, musicus, presentator en acteur. Als kok en presentator is hij vooral bekend van 24Kitchen. 

Bij DiscoDip is hij te vinden in de Italiaanse area waar hij je mee neemt op een muzikale reis met live cooking op het podium.  

Samen met zijn dochter Anna Caminita laat hij je zien hoe je een heerlijke pasta kan maken met een makkelijk en heerlijk recept. Er worden een paar geheime echte Italiaanse familie tips gegeven, dit wil je dus niet missen!


Meet
our
chefs

De Workshops van 2024



Hugo Kennis


Hugo Kennis is acteur, presentator en kookgek. Hij presenteerde verschillende kook programma’s voor de culinaire zender 24Kitchen, was de vaste kok in het RTL4 middagprogramma 5 Uur Live en je ziet hem nu dagelijks bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.  Tijdens zijn workshop leer je alles over het inmaken van fruit en groenten aangezien Hugo dol is op moestuinieren en je er zo het langste plezier van hebt. Ook maken jullie de viral spicy komkommersalade, met een wel heel bijzondere snijtechniek.


Roberta Pagnier


Roberta Pagnier is televisiekok, presentatrice en schrijfster en veelal bekend van haar programma’s op 24Kitchen. Haar moeder is Italiaanse, Roberta neemt haar Italiaanse bloed graag mee in de keuken.

De Carbonara is één van de bekendste favoriete Italiaanse klassiekers. Roberta leert je de ultieme pasta Carbonara te maken tijdens DiscoDip. Leer de tips & tricks hoe je deze heerlijke pasta kan maken volgens de Italiaanse regels. 


Vanja van der Leeden


Vanja van der Leeden is chef en kookboeken auteur. Ze heeft Indische roots en woonde jaren in Italië. Vanja schreef het prijswinnende boek Indorock, maar ook de kookboeken Indostok over saté, Insane over gezond eten en Italopop over de Italiaanse keuken.

In haar sambal workshop laat Vanja zien dat zelf sambal maken helemaal niet moeilijk is. Wees gewaarschuwd: als je eenmaal verse hebt geproefd, wil je nooit meer een potje.



Anouk Glaudemans

Het bakken zit Anouk al van kleins af aan in het bloed en in 2020 won Anouk Heel Holland Bakt. Je kan dus wel stellen dat ze van bakken weet.

Anouk geeft een workshop in het bakken van het beroemde bananenbrood van Miljuschka, inclusief smaakvariaties! Zo maak jij voortaan altijd in een handomdraai een lekker bananenbrood en andere baksels.


Karla Plancarte

I’m Karla Plancarte, originally from Mexico but now living in The Netherlands for over 10 years. Moving here, I missed my family, friends, and especially the food that connects us all. Food has this amazing power to bring people together, share stories, and blend different cultures and backgrounds. That’s why I started Tortilleria Taiyari. Little did I know, it would reconnect me to my roots in unexpected ways, and today, I couldn’t be prouder to be a part of it. My guacamole is the best and I’ll be happy to teach you how to make it!