GRATIS Workshops

Ik heb al mijn culinaire helden gebeld om te vragen of ze hun keukengeheimen uit de doeken willen doen. Jij kan op het festival de kneepjes van het vak direct leren van de grootmeesters zelf.

Denk aan de beste pasta carbonara, indrukwekkende baksels en mindblowing sambals.

Bekijk het gehele programma hieronder.

Let op! De alle workshops tickets vlogen de deur uit en zijn helemaal uitverkocht. Binnenkort worden er meer workshops vrijgemaakt op vrijdag en zondag.

Je boekt je workshop via de ticketshop. Na de reguliere tickets staan de workshop tickets, klik onderaan op volgende om er te komen.

Wie & Wat

We hebben de beste chefs bereid gevonden om met jou te koken!

Hugo Kennis, de kunst van het inmaken en de viral spicy komkommersalade leer je van Hugo (alleen op vrijdag).

Roberta Pagnier, Roberta leert je een échte pasta Carbonara te maken op Italiaanse wijze.

Vanja van der Leeden, maak sambal in de vijzel met Vanja! (alleen op zaterdag en zondag)

Anouk Glaudemans, hét nummer 1 recept van Miljuschka, het bananenbrood maak je met Anouk.

Karla Plancarte, de lekkerste guacamole maak je met Karla (Engelstalig).

Spelregels

  1. Je betaalt 10 euro borg in de ticketshop, de borg wordt teruggestort zodra jouw ticket is gescand bij aanvang van de workshop.
  2. Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent op het workshopplein, want we starten écht op tijd.
  3. Je hebt een toegangsticket nodig voor het festival om de workshops te kunnen bezoeken. Heb je die nog niet? Koop je ticket hier.
  4. De workshops vinden in tweetallen plaats, supergezellig als je met een vriend(in) komt of maak ter plaatse nieuwe vrienden.

Hoe kom ik aan toegang tot een workshop?

Je moet in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs en kunt een workshopticket bemachtigen in de shop! Workshops zijn gratis, maar we willen wel dat de beperkte plekken 100% benut worden en vragen daarom een borg. De borg krijg je direct teruggestort als je ticket wordt gescand bij de workshop.

              Stap 1: Klik hier om naar de shop te gaan.
Stap 2: Ga naar de dag van jouw keuze (je klikt onderaan op de roze balk naar de volgende dag).
Stap 3: Kies het aantal kaartjes en betaalt de borg.
Stap 4: Jouw plekje in de workshop is verzekerd!

Hoe vinden de workshops plaats op DiscoDip?

De workshops worden op vaste tijden gegeven, je koopt dan ook een kaartje voor een specifiek tijdslot, wel zo handig als je dan al binnen bent. Je loopt 10 minuten van tevoren naar de workshop area (alles staat goed aangegeven), je laat je kaartje scannen en kunt van start! Uiteraard mag je dat wat je maakt ook zelf meenemen/opeten.

Alles met zijn tweeën

Alle workshops vinden in tweetallen plaats. Natuurlijk kun je lekker samen met iemand van je eigen keuze de lekkerste dingen bereiden tijdens een workshop.  Ben je met een oneven aantal? Dan is de kans groot dat je nieuwe vrienden gaat maken, één ding hebben jullie alvast gemeen: jullie houden van koken én eten!

het wordt mega!

Meet the chefs

Hugo Kennis

Hugo Kennis is acteur, presentator en kookgek. Voordat Hugo zich op het koken stortte, heeft hij in musicals gespeeld. Hij presenteerde verschillende kookprogramma’s voor de culinaire zender 24Kitchen en was de vaste kok in het RTL4 middagprogramma 5 Uur Live en je ziet hem nu dagelijks bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.  Tijdens zijn workshop leer je alles over het inmaken van fruit en groenten aangezien Hugo dol is op moestuinieren en je er zo het langste plezier van hebt. Ook maken jullie de viral spicy komkommersalade, met een wel heel bijzondere snijtechniek.

Roberta Pagnier

Roberta Pagnier is televisiekok, presentatrice en schrijfster en veelal bekend van haar programma’s op 24Kitchen. Haar moeder is Italiaanse, Roberta neemt haar Italiaanse bloed graag mee in de keuken. De Carbonara is één van de bekendste favoriete Italiaanse klassiekers. Roberta leert je de ultieme pasta Carbonara te maken tijdens DiscoDip. Leer de tips & tricks hoe je deze heerlijke pasta kan maken volgens de Italiaanse regels. 

Vanja van der Leeden

Vanja van der Leeden is chef en kookboekenauteur. Ze heeft Indische roots en woonde jaren in Italië. Vanja schreef het prijswinnende boek Indorock, maar ook de kookboeken Indostok over saté, Insane over gezond eten en Italopop over de Italiaanse keuken. In haar sambal workshop laat Vanja zien dat zelf sambal maken helemaal niet moeilijk is. Wees gewaarschuwd: als je eenmaal verse hebt geproefd, wil je nooit meer een potje.

Anouk Glaudemans

Het bakken zit Anouk al van kleins af aan in het bloed en in 2020 won Anouk Heel Holland Bakt. Je kan dus wel stellen dat ze van bakken weet. Anouk geeft een workshop in het bakken van het beroemde bananenbrood van Miljuschka, inclusief smaakvariaties! Zo maak jij voortaan altijd in een handomdraai een lekker bananenbrood en andere baksels.

Karla Plancarte

I’m Karla Plancarte, originally from Mexico but now living in The Netherlands for over 10 years. Moving here, I missed my family, friends, and especially the food that connects us all. Food has this amazing power to bring people together, share stories, and blend different cultures and backgrounds. That’s why I started Tortilleria Taiyari. Little did I know, it would reconnect me to my roots in unexpected ways, and today, I couldn’t be prouder to be a part of it. My guacamole is the best and I’ll be happy to teach you how to make it!